Rundor

1. runde:
1. runde avvikles på Go-kartbanen på Karlskoga Motorstadion. Det er 20 deltakere i hvert løp og hver deltaker får kjøre 3 innledende runder. Det er 6 biler i hvert heat og de 12 beste går videre til en av to B-finaler. De tre beste i hver B-finale går videre til A-Finalen og de tre beste i A-finalen går videre til 2. runde. De innledende rundene kjøres med Carolikarter med 13 HK motor og en toppfart på 80 km/h. Den er utrustet med selvstarter og utstyr for måling av tid.

2. runde:
2. runde kjøres på samme sted og etter samme format som runde 1. De tre beste fra denne runden går videre til 3. runde.

3. runde:
3. runde arrangeres med racing-karter og alle deltakerne får et lisenskurs for go-kart. Også her går de 3 beste videre til 4. runde. Denne runden er kartene oppgradert til racingkarter med ca. 25 HK motor.

4. runde:
4. runde er et lisenskurs som kvalifiserer til formelbillisens. Minst en vinner går videre til 5. runde.

5. runde:
5. runde er en full sesong med ca. 7 dobbelt-løp i den svensk/norske serien Formula Basic i 2012. Racing Star Challenge stiller med alt nødvendig utstyr, mekaniker og coach. Deltakeren konkurrerer på lik linje med de øvrige deltakerne i Formula Basic, og den beste svenske og den beste norske deltakeren går videre til 6. Runde.

6. runde:
En Formula Basic 2012-vinner fra både Norge og Sverige får en test hver i England hvor man får muligheten til å vise seg frem for et profesjonelt team. Dersom man imponerer her vil man få all mulig hjelp til å klatre videre på racingstigen.